075 - 202 23 62
info@solarzaanstad.nl

Een groene lening afsluiten voor het plaatsen van zonnepanelen?

Voor niks komt de zon op! Dat is een bekende gezegde maar niet helemaal waar! Ja, je hoeft voor zonnestralen niet te betalen maar je kunt er wel aan verdienen! Zon is dus geld waard! Het is niet vreemd dat steeds meer huishoudens maar ook bedrijven kiezen voor zonnepanelen. Zonnepanelen op het dak van je woning zorgen ervoor dat je energierekening drastisch verlaagt. Echter moet je behoorlijk wat spaargeld hebben om die investering in zonnepanelen te doen. Dit is nou precies de reden waarom velen van ons kiezen om een zogenoemde groene lening af te sluiten en daarmee zonnepanelen te laten plaatsen. Met het geld dat je bespaard op je energierekening los je eerst de groene lening af om vervolgens te profiteren van heerlijke lage maandlasten.

Een groene lening of een persoonlijke lening

Wanneer men aan een lening voor zonnepanelen denkt, denkt men eerst aan het verhogen van de hypotheek om dit te kunnen bewerkstelligen. Echter is dit niet de meest snelle en goedkope manier. Grootbanken vragen vaak meer rente en het proces om het geld vrij te krijgen duurt lang. Een kredietverstrekker staat te popelen om je te helpen. Je regelt een groene lening snel en tegen een lage rente. Helaas verstrekken niet alle kredietverstrekkers de zogenoemde groene lening, maar een persoonlijke lening heeft dezelfde voordelen. Ook deze kun je dus prima gebruiken om daarmee zonnepanelen aan te schaffen. De rente van zo’n lening is aftrekbaar van de belasting mits je het geld gebruikt om je woning te verduurzamen.

Hoe vind je de juiste kredietverstrekker voor jouw zonnepanelen?

Kredietverstrekkers zijn er in overvloed. Allemaal hebben ze andere voorwaarden en hanteren ze verschillende regels. Het is niet eenvoudig om zelfstandig een vergelijking te doen. Daarbij komt ook nog dat het afsluiten van een lening maatwerk is. De kredietverstrekker kijkt naar je leeftijd, je inkomen, de hoogte van het te lenen bedrag en je leendoel. Geld lenen via overstappen.nl is eenvoudig. Je weet binnen enkele minuten welke kredietverstrekker bij jou past. Je vult jouw persoonlijke gegeven in de vergelijker in en je zit vervolgens in een oogopslag welke keus voor jou het beste is. Kijk of het maandbedrag dat je dient te betalen aan aflossing ook bij jouw budget past. Is het te hoog? Kies dan voor een lening met een langere looptijd. Vervolgens kun je eenvoudig via de vergelijker een offerte aanvragen. De kredietverstrekker controleert je gegevens en is klaar om jou het te lenen bedrag te storten zodat jij verder kunt met het plaatsen van je zonnepanelen.

Gratis Zon

Gratis zon is eigenlijk van ons allemaal. Alleen staan we er te weinig bij stil dat we ook goed gebruik kunnen maken van een gratis zon. Eén van de grootste vaste lasten in onze woning is het verbruik van gas en energie. Maar wist je dat je deze kosten drastisch naar beneden kan brengen met het simpel gebruik maken van gratis zon? Het enige wat je nodig hebt zijn een paar gratis zonnepanelen die je online kan aanschaffen. Vaak is er ook nog eens een subsidie regeling vanuit je eigen gemeente. Met deze subsidie regeling kan je voordelig zonnepanelen aanschaffen en verdien je binnen een paar jaar je zonnepanelen dubbel en dwars terug.

Maak gebruik van de gratis zon en bespaar op je energierekening

Vaak staan veel mensen er niet bij stil hoeveel je wel niet kan besparen met gratis zon. Een zonnepaneel levert al snel 10% van je jaarlijkse energiebehoefte op. Als je meerdere zonnepanelen plaatst dan kan je afhankelijk van de grote van je gezin 50 tot 70% op je energierekening besparen. Het voordeel van zonnepanelen is dat het een eenmalige investering is. De panelen gaan gerust 25 jaar mee en hebben vrijwel geen onderhoud nodig behalve af en toe een schoonmaakbeurt. In die periode krijg je wel volop gratis zon en blijf je constant energie produceren en geld besparen.

Subsidie voor je eigen zonnepanelen

Afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je plaatst kan je binnen een paar jaar de panelen alweer terugverdient hebben. Alleen het blijft voor veel mensen een grote investering om te kiezen voor zonnepanelen. Gelukkig kan je ook subsidie krijgen en zo geld besparen op je eigen zonnepanelen. Iedere gemeente heeft hierin zijn eigen regeling en bij de ene gemeente krijg je meer geld terug vergeleken met de andere gemeente. Het is dus even kijken hoeveel geld je terug kan verdienen op je aanschaf. Dankzij de subsidie heb je zo de gratis zon nog sneller terugverdient.

Met gratis zon ben je niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen

Gratis zon is er natuurlijk altijd zelfs als er een wolkje voor zit. Vaak wordt er gedacht dat de lucht strak blauw moet zijn om energie op te wekken. Dit is absoluut niet waar want zelfs met bewolking kan je nog zonne-energie opwekken en geld besparen op je energiekosten. Het voordeel van gratis zon is dat je niet afhankelijk bent van fossiele brandstoffen zoals gas. Op ten duur raakt gas uitgeput en het zou dan mooi zijn als jij al kan stoken op gratis zon. Je legt zo je eigen vaste lasten nu al vast omdat je de komende jaren alleen maar gaat besparen en je zonnepanelen gaat terugverdienen.

Bespaar direct met gratis zon

Informeer vandaag nog naar je eigen zonnepanelen en wacht niet langer tot de fossiele brandstoffen opnieuw gaan stijgen. Door nu te investeren leg je de komende 25 jaar een voordelig tarief vast vanwege de gratis zon die tenslotte altijd blijft schijnen en niet duurder wordt. Investeer vandaag nog in je eigen zonnepanelen.

Copyright © Solar Zaanstad | door

RvE Online Promoties en Linkbuilding.Amsterdam