075 - 202 23 62
info@solarzaanstad.nl

Een groene lening afsluiten voor het plaatsen van zonnepanelen?

Voor niks komt de zon op! Dat is een bekende gezegde maar niet helemaal waar! Ja, je hoeft voor zonnestralen niet te betalen maar je kunt er wel aan verdienen! Zon is dus geld waard! Het is niet vreemd dat steeds meer huishoudens maar ook bedrijven kiezen voor zonnepanelen. Zonnepanelen op het dak van je woning zorgen ervoor dat je energierekening drastisch verlaagt. Echter moet je behoorlijk wat spaargeld hebben om die investering in zonnepanelen te doen. Dit is nou precies de reden waarom velen van ons kiezen om een zogenoemde groene lening af te sluiten en daarmee zonnepanelen te laten plaatsen. Met het geld dat je bespaard op je energierekening los je eerst de groene lening af om vervolgens te profiteren van heerlijke lage maandlasten.

Een groene lening of een persoonlijke lening

Wanneer men aan een lening voor zonnepanelen denkt, denkt men eerst aan het verhogen van de hypotheek om dit te kunnen bewerkstelligen. Echter is dit niet de meest snelle en goedkope manier. Grootbanken vragen vaak meer rente en het proces om het geld vrij te krijgen duurt lang. Een kredietverstrekker staat te popelen om je te helpen. Je regelt een groene lening snel en tegen een lage rente. Helaas verstrekken niet alle kredietverstrekkers de zogenoemde groene lening, maar een persoonlijke lening heeft dezelfde voordelen. Ook deze kun je dus prima gebruiken om daarmee zonnepanelen aan te schaffen. De rente van zo’n lening is aftrekbaar van de belasting mits je het geld gebruikt om je woning te verduurzamen.

Hoe vind je de juiste kredietverstrekker voor jouw zonnepanelen?

Kredietverstrekkers zijn er in overvloed. Allemaal hebben ze andere voorwaarden en hanteren ze verschillende regels. Het is niet eenvoudig om zelfstandig een vergelijking te doen. Daarbij komt ook nog dat het afsluiten van een lening maatwerk is. De kredietverstrekker kijkt naar je leeftijd, je inkomen, de hoogte van het te lenen bedrag en je leendoel. Geld lenen via overstappen.nl is eenvoudig. Je weet binnen enkele minuten welke kredietverstrekker bij jou past. Je vult jouw persoonlijke gegeven in de vergelijker in en je zit vervolgens in een oogopslag welke keus voor jou het beste is. Kijk of het maandbedrag dat je dient te betalen aan aflossing ook bij jouw budget past. Is het te hoog? Kies dan voor een lening met een langere looptijd. Vervolgens kun je eenvoudig via de vergelijker een offerte aanvragen. De kredietverstrekker controleert je gegevens en is klaar om jou het te lenen bedrag te storten zodat jij verder kunt met het plaatsen van je zonnepanelen.

Copyright © Solar Zaanstad | door

RvE Online Promoties en Linkbuilding.Amsterdam